Specialistische vellingen
Het kappen of vellen van een boom kan op verschillende manieren, afhankelijk van de situatie. Wanneer een boom voldoende vrijstaat kan hij gewoon vanaf de grond omgezaagd worden zo dat hij in de juiste richting valt. Hierbij kunnen we ook gebruik maken van een lier of touwen en katrollen om de boom in de juiste richting te sturen.

Hoogwerker
Wanneer een boom niet zomaar omgezaagd kan worden kunnen we gebruik maken van een hoogwerker. Hiervoor werken wij samen met een gerenommeerd hoogwerkerverhuurbedrijf. Zo hebben wij niet alleen een ruime keus uit verschillende machines maar ook de zekerheid dat de door ons ingezette machines voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en in optimale staat van onderhoud verkeren. Met een hoogwerker kunnen wij snel, efficiënt en veilig een boom verwijderen. Door het gebruik van afvangtechnieken kunnen we vanuit de hoogwerker takken en stam stukken afzagen en die vervolgens beheerst laten zaken of weg laten draaien van een object.

werkfoto werkfoto werkfoto werkfoto

Klimmend slopen
Als de inzet van een hoogwerker niet mogelijk is, bijvoorbeeld door de standplaats van de boom. Maken we gebruik van klimtechniek, hierdoor is het mogelijk om op elke standplaats een boom te verwijderen. Bij u in de achtertuin of op bijvoorbeeld een begraafplaats. Door de inzet van afvangtechniek zijn we in staat om takken en delen van de stam beheerst te laten zakken. Met behulp van speciale touwen, katrollen en een rembolder laten we grote takken en stamstukken weg draaien van een object.

Telekraan velling Wanneer we klimmend of met een hoogwerker een boom slopen komt het soms voor dat er geen plaats is om de takken en stam af te vangen. Bijvoorbeeld als een boom in krappe binnentuin staat zoals we wel eens mee maken in de grote steden. Ook komt het voor dat er misschien wel ruimte is om het hout neer te laten maar levert het dan logistieke problemen op voor de afvoer. In zulke gevallen kunnen we gebruik maken van een telekraan. Hierbij laten een boom geheel of in delen ophijsen en wegdraaien met de kraan.